کار و فناوری
آموزش کار و فناوری دوره اول متوسطه
با سلام وبلاگ آموزش کار و فناوری جهت ایجاد انگیزه و یادگیری مطالبی مربوط به درس کار و فناوری برای دانش آموزان گرد آوری می شود جهت ارتباط با اینجانب در قسمت "تماس با ما" نظر دهید با تشکر
نگارش در تاريخ سه شنبه ششم بهمن 1388 توسط "دبیر کار و فناوری تنکابن"


1- الياف را تعريف كنيد.

    الياف رشته هاي بسيار نازك يا مويي شكل است كه به صورت طبيعي يا مصنوعي وجود دارند.

 

2- چرا نمي توانيم مستقيما از الياف استفاده كنيم؟

   به خاطر ظرافت و حالت خاصي كه دارد.

 

3- چگونه مي توانيم از الياف استفاده كنيم؟

   هنگامي كه آن ها را به صورت نخ در مي آوريم.

 

4- نوع پارچه به نوع الياف بستگي دارد كه در تهيه ي آن به كار مي رود.

 

5- انواع الياف را نام ببريد.

    طبيعي و مصنوعي.

 

6- الياف طبيعي را تعريف كرده و آن ها را به چند دسته تقسيم مي كنند.

   به اليافي كه در طبيعت وجود دارد ، الياف طبيعي مي گويند . اين الياف به سه دسته تقسيم مي شود : گياهي ، حيواني و معدني.

 

7- از الياف گياهي سه نمونه مثال بزنيد.

   پنبه ، كتان ، كنف.

 

8- از الياف حيواني سه نمونه مثال بزنيد.

   پشم ، ابريشم و مو.

 

9- از اليلف معدني سه نمونه مثال بزنيد.

   طلا ، نقره، پنبه ي نسوز.

 

10- الياف مصنوعي را تعريف كرده و دو مثال بزنيد.

     اليافي است كه در طبيعت وجود ندارد ولي انسان با استفاده از روش هاي مختلف شيميايي، آن ها را توليد مي كند . مانند : نايلون و ريون.

 

11- از خصوصيات ميل قلاب بافي سه مورد را بنويسيد.

     ميل قلاب بافي داراي شماره هاي مختلف است . اين ميل هرچه شماره اش بالاتر باشد ، نازك تر و هر چه پايين تر باشد ، ضخيم تر است.هميشه بايد سعي كرد كه نخ و ميل قلاب براي بافت با يكديگر تناسب داشته باشد.



خوراك

 

 

                1-  جمله اي از نهج الفصاحه بنويسيد.

    خداوند از خوردن بدون گرسنگي ، خوابيدن بدون خستگي نفرت دارد.

 

2- چرا غذا مي خوريم؟

   انسان براي كار و فعاليت ، رشد و ترميم ، شادابي و پيشگيري و مبارزه با بيماري ها به غذاي مناسب احتياج دارد.

 

3- غذاي نا سالم چه عوارضي براي انسان ايجاد مي كند؟

   توليد بيماري و ايجاد بيماري ، مسموميت و گاهي اوقات مرگ را به دنبال خواهد داشت .

 

4- از علائم مسموميت هاي غذايي دو مورد بنويسيد.

   اسهال و استفراغ .

 

5- چه بيماري هايي از طريق غذاهاي ناسالم به بدن انسان سرايت مي كند .

   حصبه و سرطان .

 

6- غذاهاي انسان از دو منبع گياهي و حيواني تأ مين مي شود .

 

7- چه عواملي باعث فساد مواد غذايي مي شوند ؟

   نا سالم بودن مواد غذايي ممكن است مربوط به آفات و بيماري هاي گياهي و حيواني باشد و يا در مرحله ي مصرف يعني هنگام انبار كردن ، انتقال ، پخت و پز و حتي هنگام خوردن به ميكروب آلوده يا فاسد باشد.

 

8- در انتقال و نگهداري مواد غذايي به چه نكاتي بايد توجه كرد؟

    1- زمان انتقال و نگه داري مواد غذايي در حد امكان كوتاه باشد.

    2- وسايل حمل و نقل و نگه داري مواد غذايي بايد متناسب با نوع غذا و با استفاده از دانش و                                    علوم جديد در نظر گرفته شود.    

    3- حمل و نقل ، انبار و نگه داري ، توليد و توزيع مواد غذايي بايد تحت نظارت و كنترل بهداشتي مراكز مربوط باشد .

 

9- چه عواملي ممكن است انسان را دچار مسموميت كند؟

   اگر غذا در آشپز خانه ي كثيف ، با استفاده از وسايل آلوده يا توسط افراد بيمار و بي توجه به مسايل بهداشتي تهيه شود ، ممكن است انسان را دچار مسموميت كند.

 

10- از قوانين و آ ئين نامه هاي بهداشتي خاص در زمينه هاي مختف تهيه و عرضه ي مواد غذايي 4 مورد را بنويسيد.

      بهداشت مواد اوليه ، بهداشت كاركنان ، بهداشت محيط و وسايل و تجهيزات و هم چنين بهداشت نگه داري مواد غذايي .

 

11- ميان وعده هاي مجاز براي سنين كودكي و نوجواني را بنويسيد.

     انواع ميوه ها و آب ميوه هاي تازه ، شير ، تخم مرغ ، خشكبار و مغزها (پسته ، بادام ، گردو ، كشمش) ، خرما و يا استفاده از نان و پنير و گردو يا سبزي و . . .

 

12- هر كس كه مسئوليت تهيه و پخت غذا را به عهده دارد بايد با نكات بهداشتي و ايمني آشنا باشد . 

 

13- از نكاتي كه در تهيه ، پخت و نگه داري غذا بايد دقت شود 4 مورد را بنويسيد.

     1- براي چشيدن غذا از قاشق جداگانه استفاده شود.

     2- مواد غذايي خام از غذاهاي پخته جداگانه نگه داري شود.

     3- در صورت استفاده ي مجدد از غذاهاي پخته شده بايد قبل از مصرف ، آن ها را داغ كرد.

     4- زباله ها در كيسه هاي محكم و سطل دردار جمع آوري و روزانه در موقع مناسب به خارج از منزل منتقل شوند.

 

14- آشپزخانه بايد داراي يخچال ، قفسه ، ظرف شويي و كپسول آتش خاموش كن و جعبه كمك هاي اوليه باشد.  

 

15- از حوادث و خطرات آشپزخانه 5 مورد را بنويسيد.

     انفجار و آتش سوزي ، برق گرفتگي ، سوختگي و بريدگي.

 

16- رعايت نكات ايمني در آشپزخانه ضروريست.